Resurse gratis 2d de calitate pentru randari de arhitectura

 

bansky

In acest post vin cu partea a-II-a a articolului despre resursele care se gasesc gratis pe internet si care pot fi folosite in vizualizari.

Dupa ce ti-am prezentat site-uri cu modele 3d, azi a venit randul sa iti arat unde poti gasi elemente 2d pentru texturare si post-productie.

In functie de ce cautam putem grupa aceste elemente pe categorii:

1 | texturi – pe care le putem folosi atat in 3ds Max cand cream materialele sau in Photoshop in post-productie;

2 | imagini de anturaj – imagini decupate cu oameni, animale, plante, copaci, etc – pentru Photoshop.

3 | imagini pentru fundal sau pentru detalii – cand facem colajul in Photoshop avem nevoie de imagini la rezolutie buna pe care sa le combinam.

4 | mape HDRI – sunt imagini 2d prin care putem lumina o scena in 3ds Max.

Aceasta este lista de site-uri cu resursele 2d gratis:

 

1 | texturi

3DTotal

Un site excelent cu texturi variate care se gasesc si in format mare. La categoria Texture gasim si imagini pentru materiale de arhitectura.

CgTextures

Dupa ce iti creezi un cont, pe acest site poti descarca texturi la calitate buna sau in unele cazuri foarte buna. Limita este de 15 mb zilnic. Este unul din site-urile de top pentru texturi pe care caut adeseori.

GoboTree

GoboTree este o alta resursa valoroasa pentru texturi si orice altceva 2d, creata de compania Vyonyx. Daca cauti in search cu prefixul “texture” vei accesa toate texturile disponibile pe site. Odata inregistrat poti descarca 50 de imagini pe luna.

Ronen Bekerman

Texturi hi-end oferite gratis pe blog: 30 Free Stone Pavement Textures, 48 Free Old White Wood Planks Textures, 9 Free Bark Textures by xoio, 28 Free Hardwood Flooring Textures by Europlac, VRay Balloon Free Material by Bertrand Benoit, Procedural V-ray Sand Material by Javier Pintor, 23 Free Textures from Trespa, Naturals & Wood Decors, 14 Free Wood Textures by madhav, Free Grass Texture by Steve Wilson, Free Textures Giveaway, Meditation Center Pack.

TonyTextures

Un site/blog foarte interesant specializat pe texturi pentru vizualizari de arhitectura. Aici gasesti 4000 de texturi la rezolutie de circa 2 megapixeli. Deasemenea mi-a placut ArchiVIZ Pack-ul pe care il primesti la abonare cu texturi de calitate.

Mai gasesti aici: Free Stone Wall Texture, 5 Texture Photos of Gully, Solar Photovoltaic Panel Texture, Strip-Parquet Floor Texture, 3 Tileable Hedge Textures, Tileable Wooden Planks Texture, Tileable Grass Texture Hi-Res, Graffiti Grunge Texture, Bathroom Retro Tile, Moss Covered Forest Soil, Rattan Wicker Texture, Autumn Leaves Ground Texture, Grass Stone Block Texture, Fan Cobble Stone, Field Stone Wall, Dark Black Grunge Background, Old Paper, Carpet Texture Generator, Gabione Stone Basket Wall, 10 Grunge Background Textures.

Tileable Architecture Textures

Am gasit acest album pe Flickr pus la dispozitie de un arhitect. Texturile sunt perfecte, rezolutii pentru uz profesionist si materiale moderne.

VizPeople

Cateva texturi de super-calitate: Free Floor Textures, Free Flower Patterns.

VrayMaterials 

Vraymaterials.de este unul din site-urile de referinta pentru materiale, fiind si unul din primele locuri unde caut. Trebuie sa iti faci un cont, insa toate materiale sunt free si la rezolutie medie sau mare.

Alte site-uri cu texturi:

HighResolutionTextures, Lost and Taken, SWTexture, TextureKing, Texture Warehouse, Texturer, SketchUp Textures, luGher Texture, Mayang, TextureMate, RenderTextures, flyingArchitecture, 3dsky.

Site-urile anumitor producatori ofera cateodata texturi ale produselor lor pentru a fi folosite virtual:  Admira, Petersen, Krono-Original, etc.

 

2 | imagini de anturaj

Easy Entourage

Un site cu cateva imagini deja taiate (cutout-uri) pentru a fi folosite in photoshop. Numarul de imagini nu este foarte mare insa site-ul iti permite sa cauti in arhiva si sa nu pierzi timp pretios.

Escalatina

Cutouts cu oameni din Sud-America :)

GoboTree

GoboTree este o alta resursa valoroasa pentru texturi si orice altceva 2d, creata de compania Vyonyx. Daca cauti in search cu prefixul “cutout” in fata gasesti orice: oameni singuri, grupuri de oameni, masini, plante, etc (ex: cutout_groups).

Immediate Entourage

Asemanator cu Easy Entourage insa cu o colectie mai bogata si variata, IE este unul din locurile in care gasesti aproape sigur ce cauti.

Mr Cutout

Inca un site cu cutout-uri bogat in imagini si bine organizat. Imaginile au o rezolutie foarte buna, mai buna ca in alte parti. Din pacate poti downloada gratis decat pana la 2.5 mb zilnic.

Skalgubbar

Unul din site-urile mele favorite de cutout-uri de oameni, Skalgubbar are un design minimalist usor de folosit care te ajuta sa alegi repede ce iti trebuie. Cutout-urile sunt deosebite, atat ca rezolutie, cat mai ales ca diversitatea pozitiilor in care se gasesc subiectele.

Ronen Bekerman

Gasesti aici: 10 Free 2D Cutout People, 15 Free 2D Cutout People, SKALGUBBAR / Free 2D Cutout People, 65 More Free Cutout People by xoio, 65 Free Cutout People by xoio, 19 Free Cutout People by xoio, 12 Free 2D Autumn Cutout People

TonyTextures

Aici: Sky Background Texture Image, Cutout Water FountainCutout Plane Tree, Cutout Architecture Tree, Foreground Cutout Tree Branches, Flower Cutouts, Cutout Green Tree, Sky Panorama Background.

XOIO

Gasesti aici: cutout people – office and interaction, cutout people – high above, cutout people – greenscreen sitting, cutout people – greenscreen from below, cutout people – greenscreen volume 3, cutout people – greenscreen volume 2, cutout people – greenscreen volume 1, cutout – people collection

VIShopper

Gasesti aici: cut_out_people, cut_out_plants, ground textures, sky_textures, cut_out_backgrounds.

VizPeople

Gasesti aici: Free Cut Out Animals, Free Cut Out People v3, Free Cut Out Kids, Free Cut Out People v2, Free Cut Out People v1.

Alte site-uri: Cut Out People, Epictor, Easy3dBlog, Miralem Kruho, SketchUp Texture.

 

3 | imagini pentru fundal sau pentru detalii

GoboTree

GoboTree este o alta resursa valoroasa pentru texturi si orice altceva 2d, creata de compania Vyonyx. Multe imagini folositoare pentru colajele din photoshop vei gasi aici.

Google Images

Este o unealta foarte folositoare, mai ales daca nu suntem constransi de timp. De la Search Tools poti selecta marimea imaginilor (nu recomand rezolutii mai mici de 1024×768 in PS iar daca imaginea este in prim plan, rezolutii superioare).

Pixabay

Foarte multe imagini pe acest site care este o alternativa gratis ideala la Shutterstock. Unul din site-urile mele preferate pentru a gasi imagini pentru postproductie.

VizPeople

Aici gasesti: Free Sky Backgrounds, Free Spherical Skies.

Alte site-uri: ImageBase, MorgueFile, Photos Public Domain, RgbStock.

 

4 | mape HDRI

Ronen Bekerman

Aici: 10 Free HDRI Spherical Skies Maps

VizPeople

Aici: Free Hdri Maps

 

**

La final as vrea sa iti sugerez trei idei:

#1  De multe ori se intampla sa avem o textura insa calitatea acesteia sa nu fie indeajuns de buna pentru materialul nostru. Un truc care ajuta la cresterea calitatii imaginii este sa scadem blur-ul texturii. Valoarea default este 1.0, scazand la 0.1 sau chiar mai jos, textura noastra devine mai clara.

#2   Dupa ce ai folosit un model sau o textura care ti-a placut, intotdeauna salveaz-o! Data viitoare nu va mai trebui sa o cauti, vei economisi timp si spatiu pe hard-disk (decat sa o ai salvata in mai multe parti) si o vei putea folosi din nou la nevoie.

#3  O alta idee pentru un workflow super rapid este sa iti creezi o bara de marcaje in browser pentru fiecare categorie astfel incat sa le poti accesa usor si sa nu mai cauti fiecare site in parte. Click aici ca sa vezi cum arata browserul meu.

Iar daca mai si re-creezi aceleasi categori in fisierele de pe hard diskul tau, vei fi sigur ca lucrezi intr-un mod eficient si organizat.

 

Bogdan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *